Ladda ner foldern om GoGlad

Grönsakspaj

           

Till detta recept behöver du odla:

   

 

Grönsakspaj

En paj med broccoli, purjolök, minitomater och oliver. Den kan ätas varm eller kall. 

2 portioner

 

 

Ingredienser:

2 färdiga, frusna pajdegsbottnar
(14 cm i diameter)

10-15 cm purjolök*

½ msk olja

6 frusna broccolibuketter*

1 dl riven lagrad ost

1 dl fetaost i tärningar

6-8 minitomater*

10-12 oliver*

 

Äggstanning:

2 ägg

1½ dl mjölk

½ krm salt

lite svartpeppar
 

Till servering:

Valfria grönsaker, t ex morötter eller en sallad

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Sätt ugnen på 200°C.
     
  2. Skär 10-15 cm purjolök mitt itu. Skölj den och skär den  i strimlor.
     
  3. Häll ½ msk olja i en gryta. Lägg i purjolöken och fräs (stek försiktigt på låg värme) i oljan några minuter så den blir glansig. Rör då och då. Ställ åt sidan.
     
  4. Tina cirka 6 broccolibuketter i vatten. Torka av broccolin med hushållspapper. Skär dem eventuellt i mindre bitar.
     
  5. Sätt 2 färdiga pajformar på en plåt.
     
  6. Lägg lika mycket broccoli och purjolök i varje pajskal.
     
  7. Fördela 1 dl riven ost och 1 dl fetosttärningar i pajskalen.
     
  8. Dela 6-8 minitomater i halvor. Lägg dem i pajskalen.
     
  9. Lägg 10-12 oliver i pajskalen.
     
  10. Gör äggstanningen:
    Häll i en bunke: 2 ägg, 1½ dl mjölk, ½ krm salt och lite svartpeppar. Vispa ihop.
     
  11. Häll äggstanningen i de två pajskalen, .
     
  12. Ställ plåten i mitten av ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått lite ljusbrun färg på ytan.
     
  13. Servera med valfria grönsaker, t ex morötter eller en sallad.