Fiskgryta
Receptet finns också i appen MatGlad-helt-enkelt
|
Till detta recept behöver du odla:
    
|

|
Fiskgryta
En rätt med lax, potatis och grönsaker. Allt lagas tillsammans med en sås i en gryta.
|
2 portioner |
|
Ingredienser:
2 portionsbitar lax
10 cm purjolök*
3 potatisar*
1 morot*
1 vitlöksklyfta*
2 tsk flytande matfett
1 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 gul paprika*
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 krm svartpeppar, mald
1 dl matlagningsgrädde
1 msk hackad dill
(ev 1 krm salt)
|
- Tina fisken helt eller delvis.
- Dela 10 cm purjolök mitt itu på längden, skölj noga. Skär purjolöken i strimlor.
- Skala eller tvätta 4 potatisar. Dela varje potatis i 6 bitar.
- Skala eller tvätta 1 morot och skär i tunna skivor.
- Häll 2 tsk flytande matfett i en gryta.
- Lägg purjolöksstrimlorna, potatisbitarna, morotsskivorna i grytan.
- Pressa ner 1 vitlöksklyfta i grytan.
- Lägg i 1 tsk curry och 1 msk tomatpuré.
- Sätt pannan på medelhög värme. Låt allt fräsa (steka sakta utan att grönsakerna blir bruna) och rör om under tiden. Sänk värmen på plattan.
- Häll 3 dl vatten.
- Smula ner 1 fiskbuljongtärning.
- Lägg i 1 krm svartpeppar.
- Lägg på lock och sjud (koka försiktigt) i 10 minuter.
- Skölj 1 gul paprika, dela den mitt itu och ta bort kärnorna. Skär paprikan i bitar och lägg den i grytan.
- Skär 2 portionsbitar lax i bitar, ca 3x3 cm. Lägg ner fiskbitarna i grytan och koka sjud ytterligare cirka 5 minuter.
- Häll 1 dl matlagningsgrädde i grytan.
- Smaka av grytan. Ibland behövs 1 krm salt. Strö 1 msk hackad dill över.
|