Ladda ner foldern om GoGlad

Laxkuber med grönsaker

Receptet finns även i appen MatGlad och MatGlad-helt-enkelt

Till detta recept behöver du odla:

                                    

Laxkuber med grönsaker

Laxkuber, potatis och grönsaker lagas i en form i ugnen. Serveras med en kall sås.

2 portioner

 

Ingredienser:

2 portionsbitar lax á ca 125 g

½ msk rapsolja

4-5 potatis *

1 rödlök*

100 g Hericot Verts*

½ msk citronpeppar

6 minitomater*

 

Romsås:

1½ dl gräddfil

1 msk majonnäs 

2 msk stenbitsrom 

2 msk finhackad dill 

1 krm salt

½ krm mald svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
     
  2. Skrubba 4-5 potatisar med en borste så den blir ren.
     
  3. Skär potatisen i klyftor.
     
  4. Skala 1 röd lök.
     
  5. Skär löken i klyftor.
     
  6. Fördela ½ msk olja i en ugnsform.
     
  7. Lägg potatisklyftor och lökklyftor i ugnsformen.
     
  8. Sätt in formen i mitten av ugnen. Sätt tiduret på 15 minuter.
     
  9. Ta formen ur ugnen och lägg 100 g frusna Hericot Verts  (eller andra gröna bönor) ovanpå potatisen och löken.
     
  10. Skär 2 portionsbitar lax i bitar, ca 3x3 cm.
     
  11. Lägg på fisken och strö ½ msk citronpeppar på fisken och potatis.
     
  12. Sätt in formen i ugnen igen och sätt tiduret på 10 minuter.
     
  13. Gör såsen när laxpytten står i ugnen.
     
  14. Blanda i en skål: 1½ dl gräddfil, 1 msk majonnäs, 2 msk stenbitsrom, 2 msk finhackad dill, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar.
     
  15. Skölj 6 minitomater. Dela dem i halvor.
     
  16. Tag laxpytten ur ugnen och kontrollera att fisken är klar. Om fisken inte är klar så sätt in den i ugnen 3 minuter till.
     
  17. Lägg tomaterna runt fisken.
     
  18. Servera laxpytten med romsåsen.