Ladda ner foldern om GoGlad

Macka med fyllning

           

Till detta recept behöver du odla:

   

 

Macka med fyllning

En matig macka med ägg, grönsaker och dressing. Den är enkel att göra och passar till utflykt.

2 portioner

 

Ingredienser:

2 dubbla rågbröd med surdeg

2 msk kaviar

2 salladsblad*

 

Äggfyllning:

1 dl ärtor, frysta*

½ dl majs*

2 ägg

½ msk hackad dill, fryst

½ msk hackad gräslök, fryst*

2 msk matyoghurt

½ krm svartpeppar, mald

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Lägg 1 dl frusna ärtor och ½ dl majs en bunke och låt dem tina.
     
  2. Skölj 2 salladsblad och låt dem torka på hushållspapper.
     
  3. Koka äggen.
    Lägg 2 ägg i en kastrull. Häll på kallt vatten tills äggen blir täckta.
     
  4. Ställ kastrullen på spisen och sätt på högsta värme. När det börjar koka, sänk till lägsta värme så att äggen bara sjuder.
     
  5. Sjud äggen i 8 minuter. Ställ kastrullen i diskhon och spola äggen med kallt vatten.
     
  6. När äggen är kalla, skala äggen.
     
  7. Lägg äggen på en tallrik och mosa dem lätt med gaffel. Lägg dem i bunken med ärterna och majsen.
     
  8. Lägg i bunken med ärter och ägg: ½ msk dill, ½ msk gräslök, 2 msk matyoghurt och ½ krm svartpeppar. Blanda ihop allt med en sked.
     
  9. Öppna och vik upp 2 dubbla rågbröd med surdeg på längden, de ska fortfarande hålla ihop.
     
  10. Bred 2 msk kaviar på brödskivorna.
     
  11. Lägg ett salladsblad på varje bröd och bred på äggfyllningen. Lägg ihop bröden och tryck till försiktigt.