Ladda ner foldern om GoGlad

Rårakor

    

Receptet finns också i appen MatGlad.    

Till detta recept behöver du odla:

      

 

 

Rårakor

Råriven potatis, lök och ägg blandas och steks i stekpanna till frasiga rårakor. Morotssallad med äpple och lingonsylt passar till.

2 portioner

 

Ingredienser:

2 ägg

1 gul lök*

6 potatisar*

2 krm salt

2 tsk flytande matfett

 

Sallad:

1 morot*

1 äpple*

1 citronklyfta

 

Till servering:

4 msk lingonsylt

 

  1. Börja med salladen.
    Skala och riv 2 morötter. Lägg det rivna i en salladsskål.
     
  2. Skölj och dela 1 äpple i fyra klyftor och skär bort kärnorna. Riv äpplet grovt och blanda med den rivna moroten.
     
  3. Pressa 1 citronklyfta över salladen. Blanda.
     
  4. Rårakor:
    Knäck 2 ägg i en bunke och vispa lite lätt.
     
  5. Skala 1 gul lök. Hacka löken och lägg lökhacket i bunken med ägg.
     
  6. Skala 6 potatisar. Riv potatisen grovt på rivjärnet. Lägg den rivna potatisen i bunken med ägg och lök. Lägg i 2 krm salt. Blanda smeten med slev.
     
  7. Stek rårakorna i omgångar. Häll i 1 tsk flytande matfett i stekpannan för varje omgång som steks. Sätt spisplattan på medelvärme och låt matfettet bli ljusbrunt. Använd 1 tsk flytande matfett vid nästa omgång.
     
  8. Lägg smeten i klickar i stekpannan och bred ut dem som små pannkakor med hjälp av sleven.
     
  9. Stek rårakorna på varje sida så att de får en gulbrun färg.
     
  10. Servera Rårakorna med sallad och 4 msk lingonsylt.